radyobir
radyobir

Petrol dibe vurdu, altın uçuyor!..

Petrol fiyatları 6 yılın dibini gördü. Brent petrolde fiyatlar 48.68 dolara kadar indi. Fiyatların inmesinde ünlü yatırım bankası Goldman Sachs'ın petrol fiyatı tahminlerini aşağı çekmesi rol oynadı. Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor. Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1231 dolarla 11 Aralık'tan beri en yüksek seviyeyi gördü.

12 Ocak 2015 12:42 | Kategori: Ekonomi

Sabah saatlerinde brent petrolün varil fiyatı 48.68 dolara kadar indi. Bu fiyat Nisan 2009'dan beri en düşük fiyat oldu. Geçen hafta Brent petrolün varil fiyatı 6 yıl sonra 50 doların altına düşmüştü.
Fiyatların düşmesinde, Goldman Sachs'ın kısa vadeli fiyat görünümünü aşağı çekmesi etkili oldu. Ohio ve Pennsylvania'daki rafinerilerde hafta sonunda çıkan yangınlar ise ABD'de ham petrol talebini sınırladı.

ALTIN ALDI BAŞINI GİDİYOR

Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 89,65 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 599 lira oldu... Yeni haftada altın fiyatları yeniden bir değer kazandı. Peki Altın fiyatları ne kadar?
Altının hem hediye hem de yatırım aracı olarak kullanılması altın fiyatlarının sürekli olarak değişmesine neden olmakta. Altındaki yükselişte, dolardaki zayıflık ve petrol fiyatlarının daha da gerilemesinin ardından gelen güvenli liman alımları etkili oldu.
Dolar endeksi dokuz yılın zirvesinden gerilerken, petrol fiyatları da 49 doların altına düşerek yaklaşık 6 yılın en düşük seviyesine indi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI