radyobir
radyobir

Phantom of the Opera deneyimi 25 Ekim'de Zorlu PSM'de

Film müziği besteciliği üniversite lisans programıyla dünyada bir ilke imza atan Berklee College of Music, sanatseverlere benzersiz bir sinema ve müzik deneyimi sunan Berklee Silent Film Orchestra (Berklee Sessiz Film Orkestrası) ile 25 Ekim'de Zorlu PSM'ye konuk olacak. Berklee mezunu başarılı sanatçı Eren Başbuğ'un yönetimindeki orkestra, 1925 yapımı sessiz film Phantom of the Opera (Operadaki Hayalet)'nın dev ekranda gösterimine orijinal besteleriyle eşlik edecek. 3 Emmy adaylığı bulunan Berklee film müziği besteciliği bölüm başkanı Sheldon Mirowitz de ekiple birlikte Türkiye'ye gelecek.

01 Ekim 2018 15:49 | Kategori: Kültür & Sanat

Zorlu PSM, dünyanın en prestijli müzik okullarından Berklee College of Music’in sessiz filmleri orijinal bestelerle buluşturan orkestrası Berklee Silent Film Orchestra’ya ev sahipliği yapacak. The Wall Street Journal ve Indiewire gibi saygın yayınlar tarafından büyük övgüler alan orkestra, 1925 yapımı sessiz film Phantom of the Opera için hazırladıkları besteyi, filmin dev ekranda gösterimi eşliğinde icra edecek. 25 Ekim akşamı gerçekleşecek performansı, Berklee mezunu şef Eren Başbuğ yönetecek. Gecenin açılışını ise 3 Emmy adaylığı bulunan, Berklee’de film müziği besteciliği bölüm başkanlığını üstlenen profesör Sheldon Mirowitz yapacak.

Berklee College of Music ile film müziği besteciliği üzerine…

27 Ekim Cumartesi günü, Berklee College of Music iş birliğiyle Zorlu PSM’de iki farklı seminer düzenlenecek. Sheldon Mirowitz ve Eren Başbuğ’un katılımıyla gerçekleşecek film müziği besteciliği semineri, sinema ve müzik dünyasına ilgi duyan herkese ilham verecek. İkinci seminerde sinema ve televizyon için elliden fazla beste yapmış ödüllü profesör Sheldon Mirowitz ve Berklee’den şeref derecesiyle mezun olmuş, Dream Theater ile çalışma şansı yakalamış başarılı sanatçı Eren Başbuğ, Berklee College of Music’e girmeyi hedefleyen öğrencilerle deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaşacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI