radyobir
radyobir

PKK'lıların yerini İHA'lar buluyor...

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlar 11'nci gününde devam ediyor.

28 Şubat 2016 08:55 | Kategori: Terör

Turgul Özal Mahallesi'nde yoğunlaşa operasyonlarda, teröristlerin yerleri İnsansız Hava Aracı (İHA) tarafından tesbit edilip etkisiz hale getiriliyor.

Şırnak'ın İdil İlçesi ile Dirsekli Köyü'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren getirilen sokağa çıkma yasağının 11'inci gününde de güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürüyor.

Yaklaşık 4 bin jandarma ve polis özel harekat tim mensubunun katıldığı operasyonlarda, Yeni Mahalle'de bulunan hendek ve barikatların büyük bölümü temizlenerek arama tarama faaliyetleri başlatıldı. Operasyonların kaydırıldığı Turgut Özal Mahallesi'ni ablukaya alan güvenlik güçleri, teröristlerin saklandıkları yerleri tespit edebilmek için İHA'lardan yararlanıyor. Mahallenin üzerinde sürekli uçan İHA'nın gönderdiği görüntüler değerlendirilerek, PKK'lıların bulunduğu yerler top atışlarıyla ve mahallede binaların üzerine önlem alan güvenlik güçlerince, nokta atışı yapılarar etkisiz hale getiriliyor.

PETROL BORU HATTINDA PATLAYICI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu arada ilçenin Yeni Mahalle bölgesinden geçen Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına PKK'lılar tarafından döşenen el yapımı patlayıcılar, uzmanlar tarafından incelendikten sonra bomba imha ekipleri tarafından boru hattına zarar verilmeden etkisiz hale getirildi.

Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattın üzerinde de güvenlik güçleri aldıkları önlemleri sürdürüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI