radyobir
radyobir

PKK'nın cirit attığı yerler plaj oldu

Hakkari'de sıcaklardan bunalan gençler, Kato dağı eteklerindeki Şine deresini plaj haline getirdi.

30 Haziran 2015 14:45 | Kategori: Yaşam

Hakkarili gençler, hafta içi ve hafta sonlarıŞine deresinde yüzerek serinlemeye çalışıyor. Sıcak havanın 30-35 derecelerde seyrettiği, sosyal ve sportif faaliyetlerin yok denecek kadar az olduğu kentte, gençler şehir merkezine 40 kilometre uzaklıktakiKato dağı eteklerinden akan Şine deresinde serinleyerek stres atıyorlar.
Sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan gençler ve çocuklar akşam saatlerine kadar şişirdikleri araçların iç lastikleri ile rafting yaparak derede yüzmenin tadını çıkartıyor. Gerek hafta içi gerek hafta sonlarını fırsat bilen bazı vatandaşlar erkenden araçlarıyla dereye gidip yüzecek bir yer bulma telaşına giriyor. 

Gençler, Hakkari'nin Plajı olarak isimlendirdikleri Şine deresinde yüzerek günü geçirirken, bazı vatandaşlar Hakkari'de bir havuzun bulunmamasından yakınarak, "Valiliğin bir havuzu vardı. Orayı yıkarak başka tesisler yaptılar. Bizde buraya gelerek yüzmeye çalışıyoruz. Hakkari'nin su potansiyeli birçok ile göre iyi ama maalesef bu potansiyel değerlendirilmiyor. Hakkari'ye bir havuz yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dediler.

Şine deresi, Kato dağının yüksek kesimlerindeki vadilerden akarak Zap suyu ile birleşiyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI