radyobir
radyobir

PKK'ya darbe: Tendürek sorumlusu öldürdüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Doğu ve Güneydoğu'da PKK terörüyle etkin mücadelesi devam ederken, önceki gün Hakkâri-Çukurca'daki kapsamlı operasyonun Suriye'de yürütülen 'Fırat Kalkanı' harekâtı açısından da önemli olduğu bildirildi.

04 Eylül 2016 09:14 | Güncelleme :04 Eylül 2016 12:16 | Kategori: Terör

Çukurca’daki operasyon, 15 Temmuz darbe girişimi ve Suriye’de 11’inci gününü geride bırakan ‘Fırat Kalkanı’ harekâtı sonrası terör örgütü PKK’ya yönelik en ağır darbelerden birisi oldu.

1. Komando Tugay Komutanlığı’nın operasyonu ve Türk jetlerinin 3 ayrı taarruzu sonucu Çukurca’da 33 terörist öldürüldü, 30’u da yaralı yakalandı. Hakkâri Valiliği de dün akşam il genelinde etkisiz hale getirilen terörist sayısını 104 olarak açıkladı. Güvenlik kaynakları Çukurca’daki operasyonla PKK’nın önümüzdeki günlerde hem ülke içinde hem de Suriye’de PYD/YPG’ye destek verme ve ÖSO ile TSK unsurlarına saldırı planlarının devre dışı bırakıldığını savundular.

Alınan istihbaratlar arasında, "PKK’nın ‘Fırat Kalkanı’ operasyonundan sonra Suriye sınır hattında Türkiye ve Suriye içinde saldırı planı hazırlamaya başladığı” bilgisi de yer aldı. Güvenlik kaynakları, PKK’lıların bir kısmının K. Irak’tan Suriye’ye geçmeyi, bir kısmının da Silopi, Cizre, Nusaybin ve Suruç’a kadar yayılıp sınır bölgesinde eylem planladıklarını değerlendirdi. Çukurca’daki grubun da bu eylem planının bir parçası olduğu düşünülüyor.

TENDÜREK SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Tendürek Dağı'nda 40-50 kişilik terörist unsurun bulunduğu yönünde istihbarat alınması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri ile Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen hava destekli operasyonlar devam ediyor. Bölgedeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 4 günden bu yana devam eden operasyonda "Mahir" kod adlı PKK'nın sözde Çaldıran-Tendürek bölge sorumlusu olduğu ifade edilen terörist Hakan Yeni öldürüldü. 

Yüklü miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiği operasyonda, Yeni'nin yanı sıra çok sayıda teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi. Karadan ve havadan yürütülen operasyonlarda teröristlerin kullandığı birçok mevzi kullanılamaz hale getirilirken, Tendürek Dağı'nın, Ağrı Diyadin bölgesi dahil tüm yöneliklerden sarıldığı ve terörist grubun daralan çemberde sıkıştırıldığı öğrenildi.

PKK’DAN ELE GEÇİRİLENLER

Çukurca’daki operasyon kapsamında bir komando taburu tarafından, kendi bölgesinde etkisiz hale getirilen teröristlerden ele geçirilen silahlar arasında Doçka, 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 Kanas keskin nişancı tüfeği, 2 Bixi makineli tüfek, 2 RPG-7 roketatar, av tüfeği, 2 antitank roketatar, antipersonel roketatar ve çok sayıda el bombası ile silahlara ait çok sayıda şarjör yer aldı.

İlk kez bir saatli bomba düzeneğinin de bulunduğu operasyonda 6 gaz maskesi, 2 termal silah dürbünü, lazerli mesafe ölçme cihazı, kamera, ses kayıt cihazı, araç telsizi, el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılan çok sayıda malzeme de ele geçirildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI