radyobir
radyobir

Playboy'a poz veren ilk başörtülü kadın!..

ABD'li Müslüman gazeteci Noor Tagouri, dünyaca ünlü Playboy dergisine poz veren ilk başörtülü kadın oldu.

29 Eylül 2016 06:30 | Kategori: Dünya

Playboy’un ‘2016 Renegades’ (2016 Dönekleri) listesine giren Tagouri, kot pantolon ve spor ayakkabılarıyla verdiği pozu Instagram hesabından paylaştı.

Ekim ayı sayısında, 22 yaşındaki Müslüman gazeteciye yer veren Playboy, geçen yıl aldığı radikal kararla, sayfalarında çıplak kadın fotoğraflarına yer vermeyeceğini duyurmuştu. 62 yıllık dergi, bu kararın ardından, medyadan pornoya, komediden bilgisayar oyunu programcılığına kadar kendi alanlarında öne çıkan kadın ve erkeklerle, ‘2016 Renegades’ projesi kapsamında röportajlar gerçekleştirmişti. ​



Playboy’un, ‘başörtüsü takan ilk kadın ana haber sunucusu’ olarak tanımladığı Tagouri'nin dergide yer alma kararı, sosyal medyada iki farklı tepkiyle karşılaştı. Sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı genç gazeteciyi tebrik ederken, diğerleri ise Tagouri’nin kararını eleştirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI