radyobir
radyobir

Polis arabalarının tepe lambaları akıllandı

Güneydoğu Anadolu ve Ege bölgelerinde 4 ilde polis arabalarının tepe lambaları "akıllı" hale getirildi. Tepe lambalarına yerleştirilen cihazla diğer araçların hem hız ölçümleri hem de plaka taramaları hızlı şekilde gerçekleştiriliyor. Cihaz, toplumsal olaylarda yüz tanıma sistemi olarak da kullanılabiliyor.

18 Kasım 2015 15:44 | Kategori:

Emniyet teşkilatının ihtiyaçlarına yönelik teknolojik cihazlar üreten şirketin yönetim kurulu başkanı Akif Ekin, yaptığı açıklamada, polis araçlarının tepe lambalarıyla ilgili plaka okumaya yönelik yaklaşık 6 yıl önce proje geliştirdiklerini söyledi.

Bu projeyi daha da geliştirdiklerini, polis araçlarının tepe lambalarının artık sadece ışık saçmadığını belirten Ekin, "Yerleştirdiğimiz yeni sistem, polis aracının etrafındaki araçların hızlarını ölçüp, plaka bilgilerinin dökümünün alınmasını sağlıyor" dedi.

Ekin, araçların hareket halindeyken bile radar görevi yapmalarını sağlayan sistemin daha da geliştirilmesi için çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Şu anda silah sesinin geldiği yönü bulan bir sistemi de bu cihaza entegre etmek için çalışıyoruz" diye konuştu. Toplumsal olaylarda söz konusu cihazın yüz tanıma sistemi olarak da kullanılabildiğini anlatan Ekin, bu bilgilerin 60 günden fazla hafızada kaldığını kaydetti.

Akıllı tepe lambası olan araçların, Güneydoğu Anadolu ve Ege bölgelerinde 4 şehirde kullanıldığını ifade eden Ekin, yakın bir zamanda Ankara ve İstanbul'da da kullanılmaya başlanacağını, polislerin ihtiyaçları doğrultusunda söz konusu cihaza yeni özellikler eklemek için çalıştıklarını dile getirdi.

Yurt dışından da akıllı tepe lambalarına yoğun ilgi olduğuna işaret eden Ekin, Birleşik Arap Emirlikleri'ne 250, Azerbaycan'a 400 cihaz satışı için anlaşma imzaladıklarını, Suudi Arabistan ve Katar'dan da sipariş aldıklarını kaydetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI