radyobir
radyobir

Polis cinneti!.. Emniyet Müdürü şehit oldu!..

Rize Emniyet Müdürlüğü'nde bugün meydana gelen olayda Emniyet Müdürü Altuğ Verdi Derepazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi'nde görevli bir polis memuru tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Saldırıda saldırgan polis memuru dahil 3 polis memuru yaralandı.

11 Aralık 2018 18:03 | Güncelleme :11 Aralık 2018 18:20 | Kategori:

Alınan bilgiye göre, bugün saat 15.00 sıralarında Rize Emniyet Müdürlüğü binasına gelen Derepazarı Emniyet Amirliği'nde görevli trafik polisi İsmail Hakkı Saraçoğlu, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek istedi. Özel Kalem Müdürlüğü'ne silahını bırakıp makamda görüşen Saraçoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde bir bölüm kazandığını belirterek Rize merkezde görevlendirme talebi oldu.

Ancak olumsuz yanıt aldığı tahmin edilen Saraçoğlu, çıkışta özel kalemden silahını teslim alarak tekrar içeri girdi ve Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye ateş etmeye başladı. Bu sırada beraberindeki personel şube müdürü olan polis müdürü ve Verdi'nin koruma polisine de ateş eden Saraçoğlu, ardından karşı açılan ateşte silahlı vurularak yaralandı.

Olay sonrası ağır yaralanan Verdi ve biri saldırgan 3 polis memuru ambulansla Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada Verdi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. 



Vali Kemal Çeper: "Çok sevilen başarılı bir emniyet müdürümüzdü”

Rize Valisi Kemal Çeper, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin bugün makamında bir polis memuru tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olduğunu belirterek "Çok sevilen başarılı bir emniyet müdürümüzdü” dedi. 

Rize Devlet Hastanesi önünde olayla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çeper "Maalesef çok üzücü bir olay. Hepimizi memleketimizi üzen bir olay. Çok sevilen, çok başarılı, bir emniyet müdürümüzdü. Olayda 2 arkadaşımız yaralıdır. Biri personel şube müdürü ve birisi de koruması. Olayı gerçekleştiren bir trafik polisi memuru. Bugün candan herkesi kucaklayan müdürümüz bunla da görüşüyor. Görüşmeden önce bütün tedbirler alınmasına rağmen konuşmadan sonra dışarı çıkan arkadaş teçhizatını teslim alıyor. Ani hızlı bir şekilde makama geri dönüyor. Sonra hiçbir şey demeden ateş etmeye başlıyor. Daha sonra da içeri giren koruma arkadaşımıza ateş ediyor, yaralıyor. Müdürümüz ağır bir durumda hastaneye geldi, kaybettik. Makamı cennet olsun. Vatan sağolsun. Hepimiz çok üzgünüz” diye konuştu. 



"Saldırı ile ilgili yanlış bir şey dememek lazım” diyen Vali Çeper "Bunu aile izleyecek, teşkilat mensupları izleyecek. Yanlış bir şey söylemekten kaçınıyorum. Derepazarı burasına çok yakın bir ilçe ama il merkezine gelme talebinde bulunmuş. Bir üniversite kazanmış. Uygun görülmemiş talebi. Muhtemelen içerde istediği sonucu alamadı. O şahısla ilgili ben ona polis demek istemiyorum. Bu sıkıntısı dışında sakin kendi halinde birisi. Ama tam olarak cezasını çekecek ama olan Altuğ müdürümüze oldu” ifadelerini kullandı. 
Öte yandan Vali Kemal Çeper’e bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da telefonla arayarak olayla ilgili kendisinden bilgi aldı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI