radyobir
radyobir

Polonya Dışişleri Bakanı, ülke 'icat etti'

Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszcykowski sayesinde bugün San Escobar adlı bir ülke daha 'peydah oldu.' Gerçekte var olmayan San Escobar ülkesinin yetkilileriyle BM'de bir görüşme gerçekleştirdiğini iddia eden Waszcykowski, sosyal medyada alay konusu haline geldi.

12 Ocak 2017 05:30 | Güncelleme :12 Ocak 2017 08:24 | Kategori: Dünya

Polonya Dışişleri Bakanı Waszcykowski, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ABD’nin New York kentindeki BM Genel Merkezi’nde gerçekte var olmayan 'San Escobar' ülkesinin yetkilileriyle görüştüklerini ve ülkenin Polonya’nın BMGK’da kalıcı üyeliğini desteklediğini öne sürdü.

Bu durumun bir gaf veya dil sürçmesi olup olmadığı bilinmese de, dünyayı San Escobar ülkesi ile tanıştıran Waszcykowski, sosyal medya kullanıcılarının alay konusu haline geldi.

ÜLKE İÇİN TWİTTER'DA HESAP AÇILDI

Kullanıcılar, Waszcykowski’nin uydurduğu bu ülke için Twitter’da hesap açmakla kalmayıp, bayrağını da dalgalandırdı.



​San Escobar’ın hesabında "San Escobar’ı Polonya’da milyonların sevdiği belirtiliyor" ifadeleri paylaşıldı. ​



Waszcykowski’nin ifadelerinin ardından iki ülke arasında vize serbestisi uygulaması da başlatıldı. ​



POLONYA DIŞİŞLERİ’NDEN DÜZELTME

Öte yandan Polonya Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Waszcykowski’nin aslında Karayipler’deki San Cristóbal y Nieves ülkesinden söz ettiği aktarıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI