radyobir
radyobir

Pompeo: "K. Kore'ye yardım ederiz"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, nükleer silahları bırakması durumunda Kuzey Kore'nin ekonomisine yardımcı olmayı istediklerini açıkladı.

12 Mayıs 2018 07:50 | Güncelleme :12 Mayıs 2018 08:12 | Kategori: Dünya

Dışişleri Bakanı Pompeo ve Güney Koreli mevkidaşı Kang Kyung-wha, ABD Dışişleri Bakanlığı binasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Pompeo, "Kuzey Kore kalıcı ve geri dönüşümü olmayacak bir şekilde bölgenin nükleer silahlardan arındırılmasına razı olursa, Kuzey Kore ve halkı için iyi bir gelecek olacak" ifadesini kullanarak, bu süreçte ABD'nin yardımcı olacağını söyledi.

'GÖRÜŞMENİN AMACI KORE BÖLGESİNİ NÜKLEER SİLAHLARDAN ARINDIRMAK'

Başkan Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong un'la 12 Haziran'da Singapur'da bir araya geleceğine dikkati çeken Pompeo, bu görüşmelerin amacının ise Kore bölgesinin nükleer silahlardan arındırmak olacağını belirtti.
Pompeo, Kim ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "iyi" ve "önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Güney Kore Dışişleri Bakanı Kyung-wha ise Trump ve Kim Jong Un'un Singapur'da yapacağı görüşmeye ilişkin olarak ABD ve Güney Kore'nin "çok yakın" temasta olması gerektiği vurgusunu yaptı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI