radyobir
radyobir

Pompeo: "O silahlar Husilere gidiyordu"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD ve müttefik güçlerin Haziran ayında el koyduğu İran'a ait bir gemide bulunan silahların Yemen'deki Husi'lere gitmekte olduğunu söyledi.

09 Temmuz 2020 10:36 | Kategori: Dünya

Pompeo, Birleşmiş Milletler'in (BM) İran'a uyguladığı silah ambargosunu uzatması gerektiği konusundaki çağrısını yineledi.

Pompeo düzenlediği basın toplantısında, "(BM) Güvenlik Konseyi İran'a uygulanan silah ambargosunu bölgede daha fazla çatışmayı önlemek için uzatmalı... Ciddi hiç kimse İran'ın aldığı silahları barışçıl bir amaçla kullanacağına inanıyor olamaz" diye konuştu.

ABD'nin 2018 yılında çekildiği İran ile 2015 yılında yapılan nükleer anlaşmasının koşullarından biri olan ambargo Ekim ayı ortasında bitecek. Pompeo Güvenlik Konseyi'ni bu anlaşmayı uzatmak üzere ikna etmeye çalışıyor.

Pompeo geçtiğimiz hafta 15 üyeli konseyde bir konuşma yaparak bu konuyu gündeme getirdi. Ancak veto yetkisi bulunan Rusya ve Çin bu uzatmaya karşı olduklarının sinyalini verdiler.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI