radyobir
radyobir

Pop grubuna izin verdi ama...

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, ülkesinin imajını düzeltmek için yeni bir adım attı.

05 Eylül 2015 06:46 | Kategori: Dünya

32 yaşındaki diktatör, kâğıt üzerinde savaş halinde olduğu Güney Kore’nin dünyaca ünlü kadın pop müzik gruplarından birinin benzeri olan grubun kurulmasına öncülük etti.

‘Moranbong’ adı verilen müzik grubu mini etekli elbiseler giyen Batı görünümlü 7 kadın müzisyenden oluşuyor.

Yaklaşık 3 yıldır başkent Pyongyang’da hıncahınç dolu konser salonlarında ‘kendinden geçmişçesine dans eden’ seyircilerin karşısında performans sergileyen Moranbong ülkede son derece popüler.

Elektro keman, çello, org, gitar, davul ve ‘senfonik rock’ besteler yapan grubun konserlerindeki havai fişek, video ve ışık gösterileri de Güney Kore veya başka Batılı ülkeleri aratmıyor. Ancak Moranbong’un şarkıları biraz farklı.

Şarkılar genellikle ya Kim Jong-un’a oluyor ya da ülkenin yeni füzelerine ve atılımlarına güzelleme yapılıyor. Şarkılardan birinde Kim’e seslenen grup, "Yeni ve ileri kültürün simgesi, yeni hayatın vizyonu sensin” diyor.

Kim Jong-un ülkenin imajının yenilenmesi için daha önce eğlence parkı açmış, ülkenin havayolu Koryo’nun hosteslerinin üniformalarını kısa etekli hale getirmiş ve özel jette poz vermişti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Doğu Asya Futbol Federasyonu'nun düzenlediği 2015 Doğu Asya Kupası'nı kazanan Kuzey Koreli kadın futbolcuları havalimanında karşıladı.

Kim, Kuzey Koreli futbolcuları tek tek tebrik ederken, bazı sporcular duygularına hakim olamayarak gözyaşlarına boğuldu.




Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI