radyobir
radyobir

Potada derbi Kartal'ın: 90 - 84

Spor Toto BSL'de 22. haftanın kapanış maçında Beşiktaş Sompo Japan, derbide Galatasaray Odeabank'ı 90-84 mağlup etti.

21 Mart 2017 07:28 | Güncelleme :21 Mart 2017 07:59 | Kategori:

Karşılıklı sayılarla başlayan maçta savunmadaki etkisini arttıran Beşiktaş Sompo Japan, hücumda 10-0'lık bir seri buldu ve farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Galatasaray Odeabank Errick McCollum ile yeniden öne geçmeye çalışsa da, farkı çift hanelere çıkarmayı başaran siyah beyazlılar, ilk çeyreği 28-15 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte düzenli oyununu devam ettiren Kara Kartallar, farkı bir ara 17 sayıya kadar çıkardı. Rakibinin 9 top kaybına karşılık ilk yarı boyunca sadece 2 top kaybı yapan Beşiktaş Sompo Japan, devre arasına 48-35'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte ise, maçın kontrolü Galatasaray Odeabank'ın kontrolüne geçti. Düzenli bir şekilde hücum etmeye başlayan sarı kırmızılılar, farkı 6 sayıya kadar düşürdü. Son çeyreğe 69-63 geride giren Cimbom, Sinan Güler'in önderliğinde maça yeniden ortak oldu. Ancak, maçın başından bu yana küfürlü tezahüratlardan ötürü iki uyarı anonsu yapılmasına rağmen, bitime 1 dakika 24 saniye kala maçın başhakemi Murat Biricik, devam eden küfürlü tezahüratlardan dolayı 3. uyarı anonsunu yaptırdı ve maça 15 dakika ara verildi. Kalan sürede Sinan Güler ile art arda bulan Galatasaray Odeabank, farkı 5 sayıa kadar düşürse de, karşılaşmayı Beşiktaş Sompo Japan 90-84 kazandı.

Beşiktaş Sompo Japan'de maçın en skorer ismi olan Earl Clark, 24 sayı ve 9 ribaundla maçı tamamlarken, Michael Thompson 21 sayı ve 6 asistle galibiyette etkili oldu. Son 5 maçta 4. yenilgisini alan Galatasaray Odeabank'ta Sinan Güler, 20 sayı ve 7 ribaundla mücadeleyi tamamladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI