radyobir
radyobir

Poz verirken köpekbalığı kolunu ısırdı

Model Katarina Zarutskie, Bahamalar'ın Exuma adasında fotoğraf çekilmek için poz verdiği esnada hemşire köpekbalığı tarafından kolundan ısırıldı. Zarutskie, yaşadığı olay için, "Onlar vahşi hayvanlar ve bu kontrol edilemeyecek bir durum" ifadelerini kullandı.

12 Temmuz 2018 04:46 | Kategori: Dünya

Instagram'da 13 bin takipçisi olan üniversite öğrencisi Katarina Zarutskie, Bahamalar'daki Exuma adasında fotoğraf çekinmek isterken köpek balığı saldırısına uğradı.

Bir ay önce 19 yaşındaki Katarina Zarutskie, erkek arkadaşı ve ailesiyle Bahamalar'a gitti. Genç kız, yemekten dönerken Staniel Cay olarak bilinen bölgede hemşire köpekbalıklarıyla yüzen insanları gördü ve onlarla fotoğraf çekilmek istediğini söyledi.

Erkek arkadaşının ailesinin endişelerine rağmen Zarutskie karşısına bir kez çıkabilecek bu yüzme deneyimini kaçırmak istemedi ve havuza girdi. Sonra genç kız sırt üstü uzandı ve hemşire köpekbalıklarından bir tanesi kolundan ısırdı.

'BU KONTROL EDİLEMEYECEK BİR DURUM'

Zarutskie, o anları şöyle anlattı: "Geriye doğru kendimi bıraktım. Sonra köpekbalığı geldi, kolumdan ısırdı ve beni aşağı çekti."

Zarutskie, sakin kalarak suya kan damlamaması için kolunu sudan çıkarmaya çalıştı. Model, korktuğunu fakat oradan güvenli bir şekilde çıkmak istiyorsa yanlış yapmaması gerektiğini bildiğini söyledi, yaşananlardan büyük bir ders çıkardığını ekledi: "Onlar vahşi hayvanlar ve bu kontrol edilemeyecek bir durum."

Genç kız, köpekbalıklarıyla yüzmeyi düşünen herkesi uyararak, "İnsanlara bunu yapmalarını tavsiye ederim ama bu konuda zeki olmalılar. Köpekbalıkları kendi evlerindeler" ifadelerini kullandı.

Köpekbalığının taşıdığı bakteriler yüzünden birden fazla antibiyotik kullanan Zarutskie'nin kolu ise iyi durumda.

Öte yandan, Exuma Online'a göre, Bahamalar'da hemşire köpekbalıklarıyla yüzmek sıkça yapılan bir aktivite ve genellikle insanlar için zararsız oldukları biliniyor. Bahamalar'ın resmi turizm internet sitesinde ise, ziyaretçilerin Exuma'da hemşire köpekbalıklarıyla yüzebileceği ve onları besleyebileceği yazıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI