radyobir
radyobir

Prens bütün görevlerinden istifa etti!..

İngiltere Kraliyet Sarayı Buckingham'da tüm yetkililer gece yarısı 3 sularında acil toplantıya çağrıldı. Acil durumun nedeninin ise Prens Philip'in Kraliyet ailesindeki bütün görevlerinden ayrılma kararı olduğu ortaya çıktı. Prens'in görevlerinden sonbahar itibariyle ayrılacağı belirtiliyor.

04 Mayıs 2017 10:17 | Kategori: Dünya

İngiiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre İngiltere Prensi Philip, Kraliyet ailesi içindeki tüm görevlerinden ayrıldı. Edinburgh Dükü Philip'in bütün görevlerinden ayrılması, Kraliçe Elizabeth'in dün gece saatlerinde bütün Kraliyet ailesi üyelerini acil toplantıya çağırmasının ardından açıklandı.

Associated Press'in haberine göre tüm kıdemli personeller Buckingham Sarayı'nda acil toplantıya davet edildi. Rutine uymayan toplantının ardından konuşan yapan kraliyet kaynakları 'Endişe yaratacak bir durum yok' açıklaması yaptı.

Ancak İngiliz medyasında ilk olarak Prens Philip'in ya da Kraliçe Elizabeth'in hayatını kaybettiği iddiaları dolaşmaya başlamıştı. Buna karşın, Prens Philip'in görevlerinden istifa ettiği ortaya çıktı. 

Reuters'ın haberine göre kaynaklar Kraliçe Elizabeth ve kocası Prens Philip'in sağlığı konusunda bir alarmın bulunmadığını bildirdi. Çıkan haberlerde Prens Philip'in yaşamını yitirmesi halinde saraydaki bayrakların indirilmesi gerektiği vurgulandı. Hâlihazırda saraydaki bayraklarin indirilmesi gibi bir durum söz konusu değil.

Son dakika... Prens Philip bütün görevlerinden istifa etti

Birleşik Krallık genelinde Kraliyete bağlı tüm yetkililerin gece saat 3 sularında saraydaki acil durum toplantısına çağrıldığı açıklandı. İngiliz medyasında çıkan haberlere göre toplantıya Chamberlain Lordu'nun ve Kraliçe'nin özel sekreteri Sir Christopher Geidt'in aralarında bulunduğu çok sayıda yetkili katıldı. 

Son dönemlerde Kraliçe Elizabeth'in sağlığıyla ilgili endişeler bulunuyor. Noel döneminde Kraliçe ve Prens ağır bir grip atlatmışlardı. Kraliçe Elizabeth 91, Kral Philip 95 yaşında.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI