radyobir
radyobir

Profesyonel liglerin ilk kolaj takımı

Türkiye Futbol Tarihinde bir ilk Yalova'da yaşandı. Play-off'larda 1877 Alemdağspor ile eşleşen Modafen Futbol Kulübü, 69. dakikada attığı gol ile galibiyete ulaştı ve Türkiye'de profesyonel liglerin ilk kolej takımı oldu. Okul takımı olarak ise Galatasaray ve İstanbulspor'un ardından üçüncü okul takımı olmayı başardı.

09 Mayıs 2019 10:47 | Kategori:

Bölgesel Amatör Lig(BAL)’de mücadele eden ve son 3 maça girerken 5 puan geride 2. sırada yer alan Modafen Futbol Kulübü, 3 maçta 3 galibiyet alarak kendi grubunda şampiyon oldu ve play-off’lara katılmaya hak kazandı. Play-off ilk maçında 1877 Alemdağspor ile eşleşen Modafen Futbol Kulübü, Yalova’da oynanan maçta rakibini 1-0 yenerek 3. Lig’e yükselmeyi başardı. 

Takımın 5 oyuncusu Modafen Koleji’nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yaparken, "Modafen Futbol Projesi” kapsamında 2 mezunu ve 2 aktif öğrencisi de Modafen Futbol Kulübü kadrosunda forma giymektedir. Yine bu proje kapsamında Modafen, profesyonel ve milli düzeyde onlarca sporcu yetiştirirken, kolejin Genç Lise Erkek Futbol Takımı 2017 yılında Türkiye Şampiyonu olarak Prag’da düzenlenen Dünya Liseler Arası Futbol Şampiyonası’nda çeyrek final oynamıştır.

Birçok branşta mücadele eden ve başarılar yakalayan kolej, futbolda bu yılki performansı ile başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. 2011-2012 sezonunda İstanbul 2. Amatör Lig’de yer alarak futbol faaliyetlerine başlayan Modafen Futbol Kulübü, ilk 3 senesinde 3 şampiyonluk elde ederek 3 kademe birden yükselmiş ve toplamda 8 sezonda 6 şampiyonluk yaşayarak büyük bir başarı tablosu sergilemişti.

2018-2019 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olarak play-off oynamaya hak kazanan Modafen, aldığı galibiyet ile 3. Lig’e yükselme sevincini taraftarlarıyla birlikte doyasıya kutladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI