radyobir
radyobir

Putin: "ABD Şam'ı vuracak!.."

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Suriye'yi vurmasının, kendisine 2003'teki Irak işgalini hatırlattığını söylerken, ABD'nin yeni bir saldırı yapacağına dair istihbarat aldıklarını belirtti.

11 Nisan 2017 18:37 | Kategori: Dünya

Putin yaptığı açıklamada, 'ABD'nin Şam'ın güneyini vuracağına dair istihbarat aldık' dedi. Putin, ABD'nin Suriye'yi vurmasının, kendisine 2003'teki Irak işgalini hatırlattığını söyledi.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüşmesinin ardından Moskova'da basın toplantısı düzenleyen Putin şöyle konuştu: "Çeşitli kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, benzer provokasyonlar —bunu başka şekilde tanımlamam mümkün değil- Şam kırsalı da dahil olmak üzere Suriye'nin başka bölgelerinde de hazırlanıyor. Bazı maddeler atıp suçu Suriye hükümetine yıkmayı planlıyorlar."

"Cumhurbaşkanı Mattarella'ya bu olanların bana, 2003'ü hatırlattığını söyledim. O yıl, ABD temsilcileri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) bir oturumunda Irak'ta bulunduğunu söyledikleri kimyasal silahları göstermişti. Bunun sonrasında Irak'ta askeri bir operasyon başlatılmıştı. Bu operasyonda Irak'ın harap olması, terörist tehdidin artması ve DEAŞ'ın belirmesiyle sonuçlanmıştı."

'SIKILDIM KIZLAR'

Putin, Irak'ta yaşanan sürecin bir benzerinin Suriye'de sahnelendiğini ifade etti: "Şimdi de aynı şeyler oluyor. Bunlar bana yazarlarımız İlf ve Petrov'un bir romanlarındaki sözlerini hatırlatıyor: 'Sıkıldım kızlar' demek istiyorum. Bunların hepsini gördük."

'İDLİB OLAYI İÇİN LAHEY'E GİTMEYİ PLANLIYORUZ'

Öte yandan Putin ayrıca, İdlib'in Han Şeyhun kasabasında düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırının 'gerektiği gibi soruşturulması için' çağrıda bulundu: "Lahey'de ilgili BM kurumuna başvurmayı planlıyoruz. Uluslararası topluma da, tüm bilgilerin derinlemesine soruşturulup, soruşturmanın sonuçlarına göre gerekli adımların atılması çağrısında bulunuyoruz."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI