radyobir
radyobir

Putin, Aliyev ve Paşinyan'ı Rusya'ya üçlü zirveye davet etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı Rusya'ya üçlü zirveye davet ettiğini bildirdi.

25 Ekim 2022 07:56 | Kategori: Kafkaslar

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, dış güçlerin Moskova ve Erivan’ın arasını vurma çabalarının başarıya ulaşmayacağını belirtti.

Zaharova’nın yazılı açıklamasında, "Batı’nın, Ukrayna’da uyguladığı çatışma planlarını açık biçimde aktarmaya çalıştığı Kafkasya’da ivme kazanan endişe verici eğilimlerden endişe duymamamız mümkün değil” ifadesine yer verildi.

"Kardeş Ermenistan’ın eşi benzeri görülmemiş dış baskıya maruz kaldığını görüyoruz” diyen Zaharova, "Ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki asırlık bağları zedelemek için Rusya’nın bölge politikasını itibarsızlaştıracak adımlar atılıyor. Washington ve Brüksel'in emriyle hareket eden çok sayıda vakıf, STK ve medya, toplumda Rus karşıtı duyguları yerleştirmek için çabalarını iki katına çıkarıyor” diye ekledi.

Dış güçlerin Moskova ve Erivan’ın arasını vurma çabalarının başarıya ulaşmayacağını kaydeden Zaharova, "Ermenistan ile mevcut zorlukların ortaklaşa üstesinden gelmemizi sağlayacak stratejik ittifakı ve çok yönlü işbirliğini güçlendirmeye kararlıyız.” ifadesini kullandı.

Kremlin: Rusya-Azerbaycan-Ermenistan zirvesi için hazırlıklar yapılıyor

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya-Azerbaycan-Ermenistan Zirvesi’nin yapılacağı tarih ve yer ile ilgili bilgiyi daha sonra vereceklerini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı üçlü zirve için Rusya’ya davet ettiğini duyurdu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, basın mensuplarının bu konuyla ilgili bir soru üzerine, "Zirve için hazırlıklar yapılıyor. Tarih ve yeri bildireceğiz” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI