radyobir
radyobir

Putin'in vücut dili inceleniyor

ABD dünya liderlerinin vücut dilini inceliyor. Savunma Bakanlığı Pentagon'un yürüttüğü programın amacı, liderlerin nasıl karar alacaklarını öngörebilmek. Pentagon'un en çok inceleyip üzerinde çalıştığı liderse Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin.

10 Mart 2014 16:27 | Kategori: Avrupa

ABD Savunma Bakanlığı dünya liderlerinin vücut dilini inceliyor. Amaç, liderlerin karar verme süreci hakkında fikir sahibi olabilmek.
Pentagon belgelerine göre, bakanlık içinde bunun için bir araştırma ekibi bulunuyor. "Vücut Yol Gösterir" adlı program çerçevesinde görev yapan ekibe insan davranışları hakkında uzman akademisyenler de yardımcı oluyor.
Her bireyin kendine özgü bir hareket modeli olduğuna işaret ediliyor. Bu model çerçevesinde duruş ve jestlerine bakılarak kişinin ne düşündüğü anlaşılabiliyor. Bu hareket modelinin her insandaki DNA gibi sadece o kişiye özgü olduğu belirtiliyor.Pentagon'ın en çok incelediği ve üzerinde çalıştığı liderse Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin. Pentagon'daki ekip, Amerikan dış politikasına yol gösterebilmek amacıyla sadece Putin'i değil diğer birçok dünya liderinin de vücut hareketlerini gözlemliyor ve inceliyor.
Pentagon yetkilileri, bu programla liderlerin alacakları tavır ve kararlar hakkında öngörü elde etmeyi hedeflediklerini söylüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI