radyobir
radyobir

Putin: "Türkiye'nin harekatı beklenmedik değildi"

Rusya Devlet Başkanı Putin "Türkiye'nin Suriye'deki harekatı bizim için beklenmedik değildi. Neler olduğunu, işlerin nereye varacağını anlıyorduk. Türkiye'nin Suriye nedeniyle yaşadığı problemler beliydi. Bunları anlamak için büyük analist olmaya gerek yok" dedi.

06 Eylül 2016 08:29 | Kategori: Dış Politika

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin'de düzenlenen G20 Zirvesi'nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye'nin, Suriye’nin Cerablus bölgesindeki Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin bir soruya Putin, "Türkiye'nin Suriye'deki harekatı bizim için beklenmedik değildi. Beklenmedik şeylerle daha az karşılaşmamız için Dışişleri ve özel servislerimiz var. Neler olduğunu, işlerin nereye varacağını anlıyorduk. Türkiye'nin Suriye nedeniyle yaşadığı problemler beliydi. Bunları anlamak için büyük analist olmaya gerek yok." yanıtını verdi.

Suriye konusunda Türkiye ve ABD ile diyalog halinde olduklarını ifade eden Putin, uluslararası hukuka uygun olmayan hiçbir şeyi desteklemeyeceklerini belirtti. 

Rusya ve ABD'nin Suriye pozisyonlarında bir takım yakınlaşmalar olduğunu aktaran Putin, "Bu konuda nihai olarak konuşma hakkına sahip olduğumu düşünmüyorum çünkü Rusya ve ABD dışişleri bakanlıkları bazı ön anlaşmalar üzerinde çalışıyor. Bence doğru yoldayız ve belirli bir zaman sonra Suriye'de durumu iyileştirebilecek ortak birşeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. Tabii ki bunu Suriye yönetimi ve İran ile konuşmamız gerekiyor." dedi.

Putin, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecinin devam ettiğini belirterek, her iki ülke halkının da samimi bir şekilde ilişkilerin düzelmesini istediğine vurgu yaptı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI