radyobir
radyobir

Rahat uyumak için Kangal köpeğiniz olmalı

Rus Kommersant Weekend dergisi, Sivas kangal köpeğinin sahibine çok sadık bir hayvan olduğunu belirterek, "Rahat uyumak için Sivas kangal köpeğiniz olmalı" övdü.

30 Nisan 2017 05:58 | Kategori: Yaşam

Kangal köpeğinin her kesi ve özellikle de çobanı, koyunları koruduğunu anlatan dergi muhabiri Olga Volkova, "Ufukta yabancı birisi ortaya çıktığında köpeklerin 'lideri' kafasını kaldırıyor ve yakınlaşmakta olan belirsiz canlıya gözlerine kırpmadan bakıyor. Diğer köpekler de onu takip ediyor. Belki bu hayvan hırsızıdır? Onlar sakin şekilde bakıyor ve fakat kangal köpeklerinin öyle bir bakışları var ki insan artık koyunları çalmaktan vazgeçiyor. Ama koyunları çalmaya biri cesaret ederse vay onun haline" yorumda bulunuyor.

'KANGAL CESUR VE GÜÇLÜ KÖPEK'

Kangalın özelliklerini sıralayan muhabir yorumuna şöyle devam etti: "Genelde kangal aç kurtun payını verir. Kangal kendisi güçlü kurt köpeğidir. Tek başına da kurtun üstesinden gelir. Şayet kangal köpekleri toplu saldırırsa.. Kangal köpekleri çobanı da kurtun yanına bırakmıyor. Kurtun öldüğünden yüzde 100 emin olmalı. Çünkü kangal sadece koyunları değil, kendi insanlarını da koruyor. Eğer kurt, çobanı ısırırsa bu durumda kangalın onuru ayaklar altına atılır. Kangal güçlü, cesur ve dikkatli hayvan. Türklere göre kangal aslanın tıpatıp aynısı. Kafası büyük, dondurucu bakışları, kabarık kasları ve güçlü çenesi var. Kangal yanında dolaştığı zaman sahibi hiç bir şeyden endişe etmemeli. Köpek her kesi gözetliyor. Emin olun ki kangal uyuklamaz. Eğer hatta uyuklasa bile kangal ayakta gibi, her zaman bekçi görevinde. Dolayısıyla rahat uyursunuz."

'TÜRKLER İÇİN ULUSAL ONUR'

"Evde ayaklar altına dolaşmaz, evin bir köşesinde uzanır, ama her kesi görmesi ve takip etmesi için bir yer seçer. Durum her zaman kontrolünde. Kalgan yavrusunu almak da öyle kolay değil. Yavrusu yaklaşık 100 bin ruble. Rusya'da çok az var, sadece bir kaç yüz. Türkler de kangalın yurtdışına çıkarılmamasından yana. Türkler kangal ile onur duyuyor, ulusal onur diye nitelendiriyorlar."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI