radyobir
radyobir

Rakka'da ulaşım durdu!..

Rusya Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, terör örgütü IŞİD'ın kontrolündeki Rakka kentinin kuzey ve güney kesimleri arasındaki ulaşım tamamen durdu.

28 Mart 2017 14:14 | Kategori: Dünya

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Suriye'de dört köprü yıktığını ve böylece Rakka kentinde ulaşımı sekteye uğrattığını belirtti.

​Basın toplantısı düzenleyen Rudskoy, "3 Şubat'ta koalisyon uçakları, ikisi Rakka'da, ikisi de el Kalta ve el Abbara'da olmak üzere 4 köprüyü imha etti. Bu eylemlerin sonucunda, 200 bin nüfuslu Rakka'nın kuzey ve güney kesimleri arasındaki ulaşım tamamen durdu. 18 Şubat'ta Rakka'nın 60 kilometre doğusundaki Maadan'da bir köprü yıkıldı" dedi. 

'KOALİSYONUN, FIRAT'TAKİ BARAJA YÖNELİK SALDIRILARI ENDİŞE VERİCİ'

Rudskoy, Rusya Genelkurmay Başkanlığı'nın koalisyon uçaklarının Rakka civarında Fırat Nehri üzerinde bulunan baraja yönelik saldırılarından endişe ettiğini de kaydetti.

Rudskoy, "26 Mart'ta hava saldırıları sonucunda, barajın güney tarafında bulunan, taşmaların önlenmesi için tasarlanan iki kapak zarar gördü. Bu eylemler, büyük ölçekli bir çevre felaketine, geniş alanların sular altında kalmasına ve çok sayıda sivil kayba yola açabilir" diye konuştu.

'KOALİSYON UÇAKLARI MUSUL'DAKİ YERLEŞİM BİRİMLERİNİ HER GÜN BOMBALIYOR'

Öte yandan Rudskoy, koalisyon uçaklarının Musul'daki yerleşim birimlerini hemen her gün bombaladığını ifade etti.
Bombalanan hedeflerde IŞİD militanlarının yanı sıra sivillerin bulunduğunu kaydeden Rus orgeneral, uluslararası insani kuruluşların verilerine göre yaklaşık 250 bin kişinin Musul'dan ayrıldığının altını çizdi.

'MİLİTANLAR, MUSUL'DAN DEYR EZ ZOR'A GEÇMEYE DEVAM EDİYOR'

Koalisyonun verdiği kentin tamamen kuşatıldığına dair güvencelere rağmen, militanların Musul'dan Deyr ez Zor'a geçmeye devam ettiğini de belirten Rudskoy, son bir hafta sınıra doğru geçiş yapan militanların sayısının en az 800 olduğunu bildirdi.



​'SURİYE ORDUSU, PALMİRA'DAKİ GÜVENLİ BÖLGEYİ GENİŞLETTİ'

Rudskoy, basın toplantısında Palmira'daki son duruma ilişkin açıklama da yaptı.

Suriye ordusunun, milislerin desteğiyle Palmira çevresindeki güvenli bölgeyi genişlettiğini söyleyen orgeneral, ordu birimlerinin kentinde kuzeydoğu yönünde 16 km, doğu yönünde 8 km, güneydoğu yönünde de 12 km'nin üzerinde ilerleme kaydettiğinin altını çizdi.

Rudskoy, mart başından bu yana 115 yerleşim biriminin ve 1.100 kilometrekarelik alanın IŞİD militanlarından kurtarıldığı vurguladı.

Rudskoy, Palmira'daki militanlardan kurtarılan 940 binayı ve 46 km yolu mayınlardan temizlediğini, 1.800 patlayıcı maddeyi etkisiz hale getirdiğini bildirdi.

​'10 BİN FETİH EL ŞAM MİLİTANI HAMA'YI ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞTI'

Öte yandan Rudskoy, 10 bin kişilik bir Fetih El Şam (eski adıyla El Nusra) grubunun bir hafta süreyle Suriye'nin Hama kentini ele geçirmeye çalıştığını aktardı.

21 Mart'ta saldırıya başlayan militanların Hama kırsalındaki  bazı yerleşim birimlerini ele geçirerek kente yaklaştığını belirten Rus orgeneral, Suriye ve ordusu ve Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin sayesinde durumun stabil hale getirildiğini kaydetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI