radyobir
radyobir

Reklamında Tayvan'ı 'ülke' gösteren Snickers, Çin'den özür diledi

ABD merkezli çikolata şirketi Mars, Snickers ürünü için hazırlanan ve Tayvan'ın bağımsız bir ülke olarak gösterildiği reklamı sebebiyle Çin'den özür diledi.

07 Ağustos 2022 05:47 | Güncelleme :07 Ağustos 2022 08:50 | Kategori: Dünya

Snickers çikolatalarının üretici firması Mars Wrigley, Tayvan'ın bağımsız bir ülke olarak gösteren reklamı sebebiyle sosyal medya üzerinden özür metni yayınladı.

Rueters'ın haberine göre; "yalnızca Güney Kore, Malezya ve Tayvan 'ülkelerinde' satışa çıkacağı" belirtilen sınırlı sayıdaki Snickers çikolatasını tanıtan reklam, Çin mikroblog platformu Weibo'da viral oldu.

Üretici firma Mars Wrigley, Snickers China Weibo hesabından Çin'e yönelik bir özür yayınladı ve ilgili içeriğin değiştirildiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Mars Wrigley, Çin'in milli egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tanıyor ve iş operasyonlarını Çin'in yerel yasa ve düzenlemelerine uygun şekilde yürütmektedir."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI