radyobir
radyobir

Rektum kanserinde ameliyatsız tedavi mümkün mü?..

Liv Hospital ve dünyaca ünlü kanser merkezi Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSKCC) V. sempozyumunu, kanserle ilgili yeni bir tedavi protokolü olabilecek ve çığır açacak bir tedavi şeklinin ele alınacağı "Rektum Kanserinde Ameliyatsız Tedavi Mümkün mü?" bilimsel toplantısını, Türk Kolon ve Rektum Cerrahi derneği işbirliğinde düzenliyor.

05 Şubat 2017 17:58 | Kategori: Sağlık

23 - 24 - 25 Şubat tarihlerinde yapılacak "Rektum Kanserinde Ameliyatsız Tedavi Mümkün mü?" sempozyumunda özellikle rektum kanserindeki tedavi yöntemlerinde hangi vakalarda nasıl karar verilebileceği tüm süreçleri ile multidisipliner olarak masaya yatırılacak. Mevcut kanıtların yanı sıra çok sayıda gerçek olgular üzerinden tartışmalar yapılacak, bilimsel farkındalık artırılacaktır. Son gün yöntemlerin uygulanabilirliğine yönelik bir konsensüs raporunun sunulması hedeflenmiştir.

Ülkemizde ve dünyada 3. sıklıkta görülen rektum kanserinin tedavisinde özellikle kalıcı kolostomi, işeme ve cinsel fonksiyon bozuklukları, dışkılama sorunları sık olarak görülebiliyor. Dünyada sayılı merkezler tarafından eşit onkolojik sonuçları sağlayabilecek ameliyatsız tedavi protokolleri araştırılıyor. Günümüzde konuya özelleşmiş kolorektal (kolorektal cerrah, karın radyoloğu, gastrointestinal onkolog ve nükleer tıp uzmanı) çalışma ekiplerinin sonuçları çok ümit vericidir.

Bu ilgi çekici konunun işleneceği sempozyum Türkiye'den ve dünyanın birçok yerinden gelen katılımcıların eşliğinde ayrıca webcast konseptiyle dünyanın tüm ülkelerinden internet üzerinden canlı olarak izlenebilecektir. Liv Hospital Kolorektal Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Oktar Asoğlu'nun ev sahipliği yapacağı sempozyumda dünyaca ünlü kanser merkezi MSKCC'den Kolorektal Cerrah Prof. Dr. Philip Paty, İngiltere’den Radyasyon Onkoloğu Prof. Dr. Rob Glynne-Jones, Hollanda’dan Karın Radyoloğu Prof. Dr. Regina Beetz-Tan ve Kolorektal cerrah Prof. Dr. Gerard Beetz’in yanı sıra ülkemizin çok saygın bilim insanları da konuşmacı olarak katılacaktır.

Sempozyum, hem halka açık olarak hem de hekimlere yönelik iki aşamada gerçekleştirilecektir. 23 Şubat'ta yapılacak olan halka yönelik sempozyum Prof. Dr. Oktar Asoğlu ve Prof Dr Philip Paty’nin yönetiminde, rektum kanseri ile ilgili merak edilenler tartışılacak, sempozyuma katılan hastalar kendi hikayelerini paylaşacaktır. Hekimlere yönelik bölüm ise sadece toplantı salonundan değil, webcast konsepti ve akıllı telefon teknolojisiyle dünyanın her yerinden canlı olarak izlenebilecekt

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI