radyobir
radyobir

Restoranlar açıldı ada seferleri başladı

Koronavirüs pandemisine karşı aldığı önlemleri gevşetmeye başlayan Avrupa ülkelerinden biri olan Yunanistan'da kafe ve restoranlar açıldı, adalara feribot seferleri başladı.

26 Mayıs 2020 08:45 | Kategori: Dünya

Yunanistan'ın koronavirüs önlemlerini aşamalı kaldırması kapsamında iç tüketimin ve yerli turizmin canlandırılmasına yönelik adımlar atıldı.

Pandemiye rağmen yaz mevsimine merhaba diyen komşu, kuaförler, ayakkabı, mobilya, kozmetik ve ikinci el eşya satan dükkanların ardından, iki aydır kapalı kafelerle restoranların açılmasına izin verdi.

Masa sayısı yarıya düştü
Belirli kurallara uyarak sadece dış alanlarda müşterilerine hizmet vermeye başlayan kafelerle restoranlarda, çalışanların maske takması ve masalar arası mesafe zorunluluğu getirildi.

İşletmeciler gelirlerinin azalacağından şikayetçi.



Atina'nın en ünlü semtlerinden, Akropolis'in de bulunduğu Monastiraki'de restoran sahibi Dimitris Vogontas, "Bugün işletmelerimizi tedirgin bir şekilde açtık. Eskiye göre masa sayımız neredeyse yarıya düştü. Kazancımız oldukça azalacak. Ne kadar müşteri geleceği konusunda endişeliyim" dedi. 

Feribotlara yarı sayıda yolcu

Geçen yıl 34 milyon turistin ziyaret ettiği Yunanistan'da iki aydır yapılamayan adalara feribot turları da yeniden başladı.

Mart ayından beri sadece bölge sakinleri ve iş insanlarının girebildiği adalara, şimdilik sadece yerli turistlerin seyahatlerine izin verildi.


Adaların çeşitli bölgelerine 3 limandan sefer düzenleyecek 11 feribot, normal zamanlardaki yolcu sayısının yarısını taşıyabiliyor.

Yurttaşlardan feribota binmeden önce sağlık durumlarıyla ilgili form doldurmaları, maske takmaları ve 1.5 metrelik mesafeye uyulması talep ediliyor.



1 Temmuz'da yabancılar için karantina kalkıyor

Miçotakis hükümetinin 20 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, otellerin açılması ve yurtdışı seferi yapan uçakların Atina'ya inmesine izin verileceği 15 Haziran'da turizm sezonunun resmen başlayacağı, 1 Temmuz'da yabancılar için karantinanın kaldırılmasıyla birlikte tüm turistik noktalara doğrudan yabancı uçuşlara aşamalı izin verileceği duyurulmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI