radyobir
radyobir

Reyhanlı'ya roketli saldırı!.. 1 ölü, 32 yaralı!..

Saat 20.25'te Kilis'teki Ahmet Rasim Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı binaya Afrin tarafından atılan roket isabet etti. Gündüz saatlerinde de Afrin bölgesinden atılan roketler Hatay'ın Reyhanlı ilçesine isabet etmişti. Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi saldırıda 1 Suriyelinin öldüğünü, 2'si ağır 32 yaralı olduğunu açıkladı. Akşam saatlerinde Reyhanlı'ya bir roket daha atıldı. Hatay Valisi, gün içindeki saldırılarda 4'ü ağır 37 kişinin yaralandığı açıkladı.

21 Ocak 2018 17:13 | Güncelleme :21 Ocak 2018 20:58 | Kategori: Terör

Reyhanlı'ya gündüz saatlerinde atılan 3 roketin ardından saat 18:15 civarında  bir roket daha atıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

GÜNDÜZ NELER YAŞANDI?

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki üç yere roket düştü. Alınan ilk bilgiye göre, ilçeye bağlı Rıfat Bahadırlı Caddesi üzerindeki bir ev ile Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir iş yerine Suriye tarafından ateşlendiği belirtilen iki roket isabet etti.

Aynı dakikalarda Tayfur Sökmen Caddesi'ne de roket isabet etti.



BELEDİYE BAŞKANI: 1 SURİYELİ ÖLDÜ, 32 YARALI VAR

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi roketli saldırıyla ilgili konuştu.

NTV canlı yayınında konuşan Şanverdi, "1 Suriyeli vatandaş hayatını kaybetti. 32 yaralımız var. İkisi ağır yaralı” dedi.



Bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliği aldı.

Dün akşam da Suriye’deki PKK/PYD terör örgütü tarafından Kilis kent merkezi hedef alınarak 4 roket atılmıştı. Roketlerin isabet ettiği evlerde bir kişi yaralanırken, iş yeri ve evler ile çevresindeki araçlarda büyük hasar oluştu.



Roketlerin oluşturduğu tahribat gün ağarınca ortaya çıktı

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI