radyobir
radyobir

Roberto Carlos yuvaya döndü...

İspanyol spor gazeteleri, Roberto Carlos'un futbolcu olarak kariyerinin 11 yılında (1996-2007) formasını giydiği Real Madrid'e döndüğünü duyurdu.

22 Ocak 2016 13:17 | Kategori:

Marca ve Sport gazeteleri 42 yaşındaki Roberto Carlos'un Real Madrid'in altyapısında teknik sorumlu olarak görev yapacağını yazdı. Altyapıda genç futbolcularla ilgilenecek, teknik konulara yardımcı olacak Roberto Carlos'un Real Madrid'in A takımıyla hiçbir bağlantısının olmayacağı bildirildi. Sport gazetesi, Carlos'un çok istemesine rağmen Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane'ın olumsuz görüş belirtmesinden dolayı A takımdan uzakta kalacağını iddia etti.

Haberlerde Roberto Carlos'un Real Madrid Kulübünün "Asya'daki büyükelçisi" olarak da çalışacağı belirtildi. Ayrıca Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez'in Roberto Carlos'a spor direktörlüğü teklifini de götürdüğü ancak Brezilyalı futbol adamının bunu kabul etmediği ileri sürüldü. Real Madrid Kulübünün efsane futbolcuları arasında yer alan Roberto Carlos, İspanyol kulübünde oynadığı dönemde 4 lig şampiyonluğu, 3 Şampiyonlar Ligi, 3 İspanya Süper Kupası, 1 Avrupa Süper Kupası ve 2 Kıtalararası Kupa kazanmıştı. 

Bu arada İspanya Futbol Federasyonunun teknik direktörlük kursuna gidecek Roberto Carlos'un, İspanyol ligi takımlarında teknik direktörlük yapabilmek için UEFA Pro Lisansı alacağı da kaydedildi.

Futbolculuk döneminde 2007-2009 yıllarında Fenerbahçe'de forma giyen Roberto Carlos, daha sonra teknik direktör olarak Sivasspor (2013-2014) ve Akhisar Belediyespor'da (2015) görev yapmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI