radyobir
radyobir

Rolüyle tepki çeken Lily-Rose Depp'i arkadaşları savundu

Euphoria'nın yaratıcısı Sam Levinson'ın tartışmalı yeni dizisi The Idol'ın yıldızları, drama türündeki yapımın başrol oyuncusu Lily-Rose Depp'i savundu.

05 Haziran 2023 05:13 | Kategori: ABD

Birleşik Krallık'ta Sky Atlantic'te yayımlanan 5 bölümlük HBO dizisi, Jocelyn (Depp) adında sorunlu bir genç pop yıldızının yozlaşmış bir modern dönem kült lideriyle (The Weeknd, nam-ı diğer Abel Tesfaye) karmaşık bir ilişki içine sürüklenmesini konu alıyor.

Rolling Stone martta, dizinin yapımcıları Tesfaye ve Levinson'ın "bir erkeğin bir kadını istismar etmesi ve kadının da buna bayılmasıyla ilgili" bir drama çekmek için diziyi "iğrenç bir şekilde rayından çıkardığını" iddia eden dizi çalışanlarıyla yapılan isimsiz röportajları içeren bir ifşa yazısı yayımlamıştı.

Eleştirmenler Cannes'da prömiyerini yapan diziyi "utanç verici" diye kınayıp pornografiye benzetirken, bazıları 24 yaşındaki Depp'in Jocelyn'i canlandırırken giydiği mini kıyafetlere dikkat çekmişti.

The Idol'da kaba bir kayıt yöneticisi olan Nikki'yi canlandıran deneyimli oyuncu Jane Adams, Jocelyn'in cinselliğine bu kadar çok odaklanan eleştirmenlerin "birlikte çalışırken olağanüstü zaman geçirdiği inanılmaz bir kadını övmek için harika bir fırsatı kaçırdığını" savundu.

The Guardian'a konuşan Adams, "Bence pek çok kişinin aklı bir karış havada. Tanrı şahidim olsun ki gerçekten böyle düşünüyorum" dedi.

Her şey siyasetle ilgili hale gelip sıkıcı oluyor. Sam bir hikaye anlatıcısı. Belli hikayeler üzücü veya zorlayıcıdır. Ama onları sansürleyecek miyiz? Bence aslında neyi talep ettiklerinin daha çok farkına varmalılar. Söyleyin işte, 'Birilerini sansürlemek istiyoruz' diyin. Bakalım ne olacak.

Talia adında bir Vanity Fair muhabirini canlandıran Hari Nef ise "Lily-Rose kendini güvende hissettiğini ve bunun herkes kadar onun da işi olduğunu açıkça ifade etti" dedi.

Bir aktris veya aktör bir rolde rahat değilse, oynamasın. Senaryoyu okuyun, sınırlarınızı belirleyin. Şahsen ben cinsel açıdan küçük düşürücü ya da tehlikeli bir sahnede rol alırdım. Lily-Rose'un bu dizide yaptığı her şeyi yapardım.

Johnny Depp ve Vanessa Paradis'in kızı olan Depp, Levinson'ın "bugüne kadar çalıştığı en iyi yönetmen" olduğunu defalarca dile getirmişti.

Depp kısa süre önce, Tesfaye sette "moda girdiğinde" bazen ondan "uzak durduğunu" da açıklamıştı.

The Idol, 5 Haziran Pazartesi günü HBO'da yayımlanacak.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI