radyobir
radyobir

RTÜK'ten beklenmedik karar

RTÜK, yargı kararı olmadan savcılık talebi ile 7 kanalı (Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV) platformundan çıkaran Digitürk, Tivibu, Kablo TV ve Teledünya'ya uyarı yazısı gönderecek.

14 Ekim 2015 20:09 | Kategori: Medya

Üst kurul dünkü toplantı sonrasında gündem dışı olarak Digitürk, Tivibu, Kablo TV ve Teledünya’nın savcılık talebi ile 7 kanalı platformdan çıkarmasının kanuna uygun olup olmadığını görüştü. RTÜK, yapılan uygulamanın yasanın, "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından elektronik haberleşme hizmetlerini sunmak üzere yetkilendirilen platform işletmecileri ve yayın hizmeti iletimi yapan altyapı işletmecileri, yayın hizmetleri yönünden bu Kanun hükümlerine tabidir. Yayın hizmetlerinin iletimi faaliyetlerine ilişkin uyulması gereken idari, mali ve teknik şartlar Üst Kurulca belirlenir ve şartları yerine getiren kuruluşlara yayın iletim yetkisi verilir. Platform işletmecileri medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara tarafsızlık ve hakkaniyet ölçülerinde, makul ve ayrımcılık içermeyecek koşullarda hizmet vermek zorundadır. Platform işletmecilerinin medya hizmet sağlayıcı kuruluşlardan alacağı hizmet bedelleri Üst Kurulun onayı ile belirlenir” maddesini ihlal ettiğine oy çokluğu ile karar verdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI