radyobir
radyobir

"Rus askerleri Ukrayna sınırını geçerse bu bir işgaldir"

ABD Başkanı Biden, görevdeki 1. yılında yaptığı konuşmada Ukrayna krizi hakkındaki ifadelerini yorumlayarak, "Bölgeye yığılan Rus askeri birlikleri Ukrayna sınırını geçerse bu bir işgaldir" dedi.

21 Ocak 2022 08:49 | Güncelleme :21 Ocak 2022 08:51 | Kategori: ABD

ABD Başkanı Joe Biden, altyapı gündemine ilişkin ekibiyle Beyaz Saray'da yapacağı toplantı öncesi, dünkü basın toplantısında Ukrayna krizine yönelik sarf ettiği sözlere açıklık getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmelerde, 'ABD'nin duruşunu net şekilde ortaya koyduklarını' kaydeden Biden, "Bölgeye yığılan Rus askeri birlikleri Ukrayna sınırını geçerse bu bir işgaldir" dedi.

Biden, "Şu konuda hiç şüphe yok, Putin işgali seçerse Rusya ağır bir bedel ödeyecek" ifadelerini kullandı.

"Gri bölgelerde yapılan saldırılarda Rus askerleri üniforma giymiyorlar. Bunlara da hazırlıklı olmalıyız" iddiasında bulunan ABD Başkanı, Kiev yönetiminin, ABD'nin kendilerine yönelik desteği konusunda 'şüphe etmemesi gerektiğini' de sözlerine ekledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI