radyobir
radyobir

Rus Birlikleri Kiev'e İlerliyor

Amerikan uydu görüntüleme şirketi Maxar, Cuma günü çekilen uydu görüntülerinin Rus askeri birliklerinin Kiev'e giderek daha yakın noktalarda konuşlanmaya devam ettiğini gösterdiğini açıkladı.

12 Mart 2022 09:23 | Kategori: Avrupa

Maxar açıklamasında ayrıca, Rus askeri birliklerinin yerleşim bölgelerini aktif olarak topçu ateşine tuttuğunu belirtti.

Maxar, görüntülere göre Ukrayna'nın başkenti Kiev'in kuzeybatısındaki Moschun kasabasında çok sayıda ev ve binanın yandığını söyledi. Kasabada yoğun hasar meydana geldiğini söyleyen Maxar’ın açıklamasına göre, isabet eden bombalar neticesinde kraterlerin oluştuğu görülüyor.

Görüntülerde ayrıca, Kiev’den kaçmayan çalışanlar nedeniyle uzun araç kuyruklarının oluştuğu ve başkentin kuzeybatısındaki Antonov Havaalanı’nda alevler görülüyor.

Reuters, görüntülerin içeriğini bağımsız olarak doğrulayamadı.

Rus güçlerinin, Ukrayna genelindeki kentleri Cuma günü bombardımana tutmaya devam ederken, Kiev’e olası bir saldırı için de birliklerini yeniden konuşlandırdığı görülüyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, ülkesinin savaşta "stratejik bir dönüm noktasına” ulaştığını söyledi

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI