radyobir
radyobir

Rus istihbaratına silahlı saldırı

Federal Güvenlik Servisi'nin Moskova'daki Genel Merkez binası yakınında bir kişinin silahıyla ateş açtığı bildirildi. Saldırıda bir FSB çalışanının öldüğü açıklandı.

20 Aralık 2019 06:56 | Kategori: Dünya

Rus istihbarat teşkilatı Federal Güvenlik Servisi‘nin (FSB) Moskova'daki Genel Merkezi yakınında bir kişinin silahıyla ateş açtığı bildirildi.

FSB'den yapılan açıklamada, saldırıda bir FSB çalışanının hayatını kaybettiği bildirildi. Interfax haber ajansının aktardığı açıklamada  saldırganın bina içine girmeyi başaramadığı ve dışarıda "etkisiz hale getirildiği" kaydedildi. Henüz kimliği açıklanmayan saldırganın elinde bir Kalaşnikof tüfek bulunduğu belirtiliyor.

Rusya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da toplam beş kişinin yaralandığı, yaralılar arasındaki iki FSB çalışanının durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Saldırı sırasında Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'da FSB ve diğer Rus güvenlik birimleri için düzenlenen bir konserde bulunduğu bildirildi. Putin olay öncesinde, tüm dünyadan ve Rusya'dan yaklaşık 2 bin gazetecinin katıldığı yıllık basın toplantısını düzenlemişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI