radyobir
radyobir

Rus Korsanlar Obama'nın E-postalarına Erişmiş

Geçen yıl Beyaz Saray'ın siber güvenlik duvarını aşan Rus bilgisayar korsanlarının Başkan Barack Obama'ya ait gizlilik içermeyen elektronik posta mesajlarına eriştiği ortaya çıktı.

26 Nisan 2015 12:07 | Kategori: Dünya

New York Times gazetesinde yer alan habere göre, Beyaz Saray’ın yanı sıra Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın da siber güvenlik duvarını aşan korsanlar, Başkan Obama’nın Blackberry telefonundaki gizlilik derecesine sahip e-posta mesajlarının korunduğu özel sunuculara girmeyi başaramadı. Obama Blackberry telefonunu ya kendisi taşıyor, ya da yardımcısına taşıtıyor.

Ancak haberde, Başkan’ın düzenli iletişim kurduğu Beyaz Saray personelinin e-posta mesajlarına girildiği belirtiliyor. Korsanlar, bu noktada Başkan’ın gönderdiği ya da kendisine gönderilen bazı mesajlara da erişmeyi başarmış.

Beyaz Saray bilgisayar korsanlığı olayını bu ay doğrulamış, ancak olayın geçen yıl gerçekleştiğini, artık tehlike kalmadığını bildirmişti.

Amerikalı üst düzey yetkililere kullanmaları için iki bilgisayar veriliyor. Bunlardan biri yüksek derece güvenlikli bir şebekeye bağlı. Diğeriyse gizlilik derecesi taşımayan ve normal internete erişebilen bilgisayarlar.

Yetkililer, Başkan’ın korsanların eline geçen e-posta mesajlarının sayısını açıklamadı.

Bununla birlikte yetkililer, gizlilik derecesine sahip olmasa da korsanların erişim sağladığı sistemin hassas veriler içerdiğini doğruluyor. Bu bilgiler arasında Başkan’ın günlük programı, büyükelçiler ve diplomatlarla yaptığı yazışmalar bulunuyor.

Ayrıca bu sistem Kongre’yle yapılan yazışmaları da içeriyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI