radyobir
radyobir

Rus ordusu, Suriye'de enkaz altından 42 kişiyi kurtardı

Suriye'deki Rus askerlerinin, yıkıcı depremin ardından arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Rus askerler şu ana kadar, enkaz altında kalan 42 kişiyi kurtarırken 57 kişi ölü olarak bulundu. Yaklaşık 200 vatandaşa tıbbi yardım sağlandı.

08 Şubat 2023 07:01 | Kategori: Ortadoğu

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Oleg Yegorov, bugünkü basın toplantısında, "Rus askerlerinin katılımıyla gerçekleşen kurtarma çalışmaları sırasında 27 enkaz kaldırıldı. Enkaz altından 42 kişi kurtarıldı, 57 kişi de ölü olarak bulundu, 194 kişiye de tıbbi yardım sağlandı” ifadesini kullandı.

Halep, Hama, Ceble ve Stamu’da olmak üzere dört kan bağış noktasını oluşturduklarını anlatan Yegorov, yerel sakinlere 11 tondan fazla gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinin dağıtıldığını aktardı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI