radyobir
radyobir

Rus Wagner grubunun 'terör örgütü' ilan edilmesi isteniyor

ABD'li birkaç senatör, Rus özel güvenlik şirketi Wagner Grubu'nun yabancı 'terör örgütü' olarak tanınması önerisinde bulundu.

16 Şubat 2023 06:38 | Kategori: ABD

ABD'li Senatör Lindsey Graham konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Rusya merkezli Wagner Grubu’nun yabancı 'terör örgütü' olarak ilan edilmesini öngören partiler arası yasa tasarısının tekrar sunulacağını belirtilerek, "Wagner Grubu, sadece özel bir paralı asker grubu değil, Rus ordusunun ve güvenlik aygıtının bir uzantısı niteliğinde. Tasarımız onların yabancı terör örgütü olarak tanınmasına ve ABD yaptırımlarının tüm ağırlığının uygulanmasına imkan verecek” dedi.

Ocak ayında ABD, Rus özel güvenlik şirketi Wagner Grubu'nu 'önemli bir ulusötesi suç örgütü' olarak tanımlayarak grup ve kurucusu Yevgeniy Prigojin ile bağlantılı kişi ve kuruluşları yaptırım listesine dahil etmişti.

ABD makamları Wagner'i Orta Afrika Cumhuriyeti, Mali ve Ukrayna'da 'suç teşkil eden faaliyetlerde' bulunmakla suçlamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Washington'ın Wagner Grubu'nun şeytanlaştırılmasıyla ilgili açıklamalarının uzun yıllardır devam ettiğini, bunların asılsız olduğunu ve somut bir argümanlarının olmadığını ifade etmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI