radyobir
radyobir

Ruslar Suriye'de kalıcı!..

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın Suriye'deki iki askeri üssünde kalıcı varlığına yönelik çalışmalara başladığını söyledi.

26 Aralık 2017 12:44 | Kategori: Dünya

Şoygu, Rus askerlerinin Suriye'deki iki askeri üste kalıcı olarak yerleşmeye başladığını açıkladı. Bahsi geçen üsler, Akdeniz kenarındaki Tartus ve Hmeymim

Suriye'deki iç savaşın yedinci yılını doldurmasına aylar kala, Rusya'nın ülkede kurduğu hava savunma üssü uydudan görüntülenmişti. Akdeniz kıyısındaki Tartus ile iç kesimlerdeki Hama arasında yer alan ve ay başında görüntülenen Masyaf'taki üste, radarlar ve silahlar bulunuyor.

"GEREK OLDUĞU ZAMAN DÖNERİZ"

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın gerekli olması halinde Suriye dahil olmak üzere terörle mücadeleye devam edeceğini bildirdi.

Putin Federal Meclis'te yaptığı açıklamada, "Suriye konusuna gelince, tekrarlamak istemiyorum, fakat Suriye'de Rus birliklerinin geniş çaplı kullanılmasına gerek kalmadı. Hala iki askeri üssümüz bulunuyor. Gerek kalırsa, Suriye'de terörle mücadeleye devam ederiz" dedi.

Putin, "Fakat, tekrar ediyorum, bu zamana kadar olduğu gibi geniş çaplı kullanıma gerek yok. Bu yüzden birliklerimizi geri çektik." ifadesini kullandı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI