radyobir
radyobir

Rusya aşı araştırmalarını çalmaya çalışıyor

İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC) Rusya tarafından desteklenen hackerların dünyanın dört bir yanındaki araştırma ve ilaç şirketlerinden koronavirüs aşı ve tedavi araştırmalarını çalmaya çalıştığını açıkladı.

16 Temmuz 2020 16:47 | Kategori: Dünya

İngiltere, ABD ve Kanada'dan ortak olarak yapılan açıklamada "Cozy Bear" olarak bilinen APT29 adlı ve Rusya istihbarat servisiyle ilişkisi olduğundan neredeyse emin oldukları grubu bu saldırılarla ilişkilendirildi.

NCSC yöneticilerinden Paul Chichester "Koronavirüs salgınıyla mücadelede kritik rol oynayan kurumlara yönelik bu aşağılık saldırıları kınıyoruz" dedi.

NCSC'den yapılan açıklamada saldırıların halen devam ettiği ve grubun aralarında spear-phishing (şifre avcılığı) ve kötü amaçlı yazılımların da bulunduğu birçok yöntem ve aracı kullandığı belirtildi.

NCSC'den yapılan açıklamada "Koronavirüs salgınıyla ilgili istihbarat bilgilerine ulaşmak isteyen APT29 büyük ihtimalle koronavirüs aşısı için araştırma ve geliştirme yapan kuruluşları hedef almaya devam edecek" denildi.

Rusya hükümeti ile ilişkilendiren Cozy Bear grubunun 2016 seçimlerinde ABD'li Demokrat Parti'ye gerçekleştirilen siber saldırının da arkasında olduğundan şüpheleniliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI