radyobir
radyobir

Rusya, Belarus'a Su-30SM savaş uçaklarını gönderdi

Belarus'a nakledilen Rus Su-30SM savaş uçakları Birlik Devleti'nin hava sahasını korumaya yönelik devriye görevini yerine getirecek.

09 Eylül 2021 09:48 | Kategori: Avrupa

Belarus Savunma Bakanlığı’nın Telegram kanalından yapılan açıklamada, "Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri’ne ait Su-30SM savaş uçakları, Belarus ve Rusya’nın hava kuvvetleri ve hava savunma birlikleri için ortak eğitim ve tatbikat merkezinin oluşturulması amacıyla Baranoviçi havaalanına geldi” ifadesine yer verildi.

Belarus Savunma Bakanlığı’nın yayınladığı fotoğraflara bakılırsa Rusya en az 3 adet Su-30SM uçağını nakletti.

Daha önce Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Belaruslu mevkidaşı Viktor Hrenin, biri Belarus’ta olmak üzere 3 ortak eğitim merkezinin oluşturulması konusunda anlaşmaya varmışlardı.

Hrenin, Rusya ve Belarus’un ortak ordu grubunu geliştireceklerini bildirmişti.

Rusya ve Belarus, 9-15 Eylül’de ‘Batı-2021’ ortak stratejik tatbikatını gerçekleştirecek. Her iki ülkenin topraklarında gerçekleştirilecek manevralara yaklaşık 200 bin asker katılacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI