radyobir
radyobir

Rusya CIA ajanının peşini bırakmıyor

ABD basınında CIA'in 2017 yılında Rusya'dan çıkarmak zorunda kaldığı ve ABD'ye istihbarat sağladığı iddia edilen Oleg Smolenkov'un eşi ve çocukları hakkında arama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

24 Eylül 2019 06:24 | Kategori: Dünya

Rusya İçişleri Bakanlığı'nın veri tabanına göre Rusya'da 1984 doğumlu Antonina Smolenkova ve çocukları hakkında arama kararı çıkarıldı.

Bakanlığın aranan kişilere ilişkin veri tabanındaki bilgilere göre Smolenkova ve çocukları, 'kayıp' kişiler listesinde yer aldığı için aranıyor.

Daha önce Oleg Smolenkov hakkında da arama çıkarıldığı basına yansımıştı.

The New York Times (NYT) gazetesine göre Kremlin'de görev yaptığı öne sürülen Oleg Smolenkov adlı şahıs, on yıllar evvel CIA hesabına çalışmaya başlamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Smolenkov’un Kremlin’de çalıştığını, ancak hiçbir zaman üst düzey bir görev yürütmediğini ifade etmişti. Peskov, Smolenkov’un Rus istihbarat verilerine erişiminin olmadığını da belirtmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI