radyobir
radyobir

Rusya'da maçlar seyircili oynanacak

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaklaşık 3 aylık aranın ardından 21 Haziran'da yeniden başlayacak Rusya Premier Ligi'nde statlara seyirci alınacağı bildirildi.

30 Mayıs 2020 09:58 | Kategori: SPOR

17 Mart'ta ertelenen Premier Lig ile ikinci lig maçları 21 Haziran-22 Temmuz tarihleri arasında oynanacak. Liglerin başlayacağı tarih yaklaşırken maçlara ilişkin yeni kararlar alınıyor.

Rusya Futbol Federasyonu, ev sahibi takımların statlara kapasitenin yüzde 10'unu aşmayacak şekilde seyirci alma izni verdi.

Karara ilişkin açıklamalarda bulunan Spor Bakanı Oleg Matıtsin, maçların sayıları az da olsa seyirciler önünde oynanmasının önemli olduğunu ifade etti.

Almanya Birinci Futbol Ligi'ndeki (Bundesliga) maçları izlediğini ve seyircisiz maçların alışılmışın dışında gözüktüğünü, tuhaf duygular uyandırdığını kaydeden Matıtsin, "Sporcular, sadece kendileri için değil seyirciler için de oynuyor. Seyircili statlarda oluşacak pozitif enerji, sporculara, taraflara ve medyaya da ivme kazandıracak" dedi.

5 oyuncu değişikliği yapılabilecek

Rusya Premier Lig'de sezonun kalanında her takım 5 oyuncu değişikliği yapabilecek. 4 hafta boyunca yapılacak maçlar sonunda Rusya Premier Lig'i son iki sırada tamamlayan takımlar ikinci lige düşecek. İkinci ligi ilk iki sırada tamamlayanlar ise gelecek sezon Rusya Premier Lig'e çıkacak.

Ara verilen Rusya Kupası maçlarına da devam edilecek ve 25 Temmuz'da final yapılacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI