radyobir
radyobir

Rusya'da polise bozayı saldırısı

Kamçatka Polis Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, kuruma mensup bir polis memurunun vahşi bir ayının saldırısına uğradığı ve hayvanın pençe darbeleri ile yaralandığı bildirdi.

11 Haziran 2014 15:09 | Kategori: Avrupa

Söz konusu bilgi Kamçatka Yaban Hayatını Koruma Ajansı tarafından da doğrulandı.
Olay, Ust – Bolşeretskiy Bölgesi’nde yer alan Apaça Köyü yakınlarındaki Plotnikov Nehri civarında gerçekleşti. ITAR – TASS Ajansı’nın konuya ilişkin olarak geçtiği haberde, nehir civarındaki kaçak avlanmayı önlemekle görevli olan operasyon ekibinin vahşi bir ayı ile karşılaştığı, polis memurlarından birine saldıran hayvanın diğer polislerin havaya ateş edip kendisini korkutmasına kadar geçen kısa zaman içerisinde memuru yaralamayı başardığı ve hemen ardından da orman içerisinde gözen kaybolduğu bildirildi.
Söz konusu talihsiz olay, insanlar ile vahşi aylıların bu yaz dönemindeki ilk karşılaşması olarak kayıtlara geçirildi.
Rusya’nın Kamçatka Bölgesi, ülkenin en yüksek bozayı popülasyonun yaşandığı yer olma özelliğine sahip. Bölgede 20 bin civarında vahşi bozayı yaşıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI