radyobir
radyobir

Rusya'da uçak kazası, 15 ölü!..

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde paraşütçüleri taşıyan bir L-410 uçağının zemine sert iniş yaptığı bildirildi. Uçakta bulunan 15 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 7 kişinin kurtarıldığı açıklandı.

10 Ekim 2021 12:31 | Kategori: Avrupa

Sputnik’e konuşan acil servislerden bir kaynak, Tataristan’da içinde 20 paraşütçü ve 2 mürettebat üyesinin bulunduğu L-410 uçağının düştüğünü söyledi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı bölge idaresi de bu bilgileri doğruladı.

Acil servislerin aktardığı son bilgilere göre uçaktan 7 kişi çıkarılarak hastaneye sevk edildi. Ön bilgilere göre 15 kişiyse hayatını kaybetti.

Kaza ile ilgili soruşturma başladı

Rusya Soruşturma Komitesi Ulaştırma Bölgeler Arası Soruşturma Departmanı’ndan Rus basınına aktarılan bilgiye göre, Tataristan’da meydana gelen L-410 uçak kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Yetkili, "Tataristan'da müfettişler kazanın hangi koşullarda meydana geldiğini araştırıyor. Rusya Soruşturma Komitesi Ulaştırma Bölgeler Arası Soruşturma Departmanından müfettişler ve kriminologlar olay yerine gitti. Kazanın tüm ayrıntıları ve nedenleri netleştiriliyor” diye konuştu.

Yerel basında çıkan haberlere göre, kazanın nedeni ekipman arızası oldu.

İç hatlarda kullanılan L-410, çift motorlu bir uçak olup, 1960'ların sonlarında Çekoslovakya'da geliştirildi. 1973'te ise ticari amaçlı kullanımına başlandı.
Tataristan Sağlık Bakanlığı’ndan bir yetkili, hastaneye kaldırılan 7 yaralıdan birinin durumunun son derece ağır olduğunu ifade etti.

Eylül ayında aynı tip uçak İrkutsk bölgesine sert iniş yapmıştı. Kazada, uçağın içindeki 16 kişiden 4’ü hayatını kaybetmiş, 12 kişi de yaralanmıştı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı: Uçaktan yaşam belirtisi bulunmayan 15 kişi çıkarıldı

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Tataristan’daki uçak kazasında kesinleşen verilere göre 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin ise kurtarıldığını açıkladı.

Bakanlıktan bir yetkili, Sputnik’e demecinde, "Uçakta 20 paraşütçü ve 2 mürettebat üyesi bulunuyordu. 7 kişi kurtarıldı, yaşam belirtisi bulunmayan 15 kişi ise uçaktan çıkarıldı. Kaza yerinde toplam 50 personel ve 17 araç çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI