radyobir
radyobir

Rusya'daki bir petrol tesisi yakınlarında yangın: 2 kişi öldü

Rusya'nın Irkutsk bölgesinde bulunan bir petrol sahasında çıkan yangında 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

15 Aralık 2022 06:17 | Kategori: Avrupa

Rusya Soruşturma Komitesi'nden yapılan açıklamada, Irkutsk bölgesinde bulunan Angarsk şehrindeki petrol tesisinde yangın çıktığı, yangında 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Daha önce Irkutsk Valisi Igor Kobzev, Angarsk Petrokimya Şirketi'ne ait endüstriyel tesisteki 2 bin 500 metrekarelik bir alanda yer alan işleme ünitesinde yangın çıktığını bildirmişti. Kobzev, olayda yaralanan 5 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıklamıştı.

Komitenin açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

"Soruşturmada elde edilen ilk verilere göre bugün yerel saatle sabah 6 sularında Irkutsk bölgesinin Angarsk kentsel bölgesindeki sanayi sitesinin işleme ünitesinde yangın çıktı. Yangın nedeniyle biri başından yaralanarak hastaneye kaldırılan 4 kişi yaralandı, 2 kişi de hayatını kaybetti."

Komite yangına ilişkin, tesislerde endüstriyel güvenliğin ihlali suçundan ceza davası başlatıldığını belirterek, teknik ve diğer belgelere el koyulduğunu, tesiste inceleme başlattığını ve tanıkları sorgulamaya başladığını da sözlerine ekledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI