radyobir
radyobir

Rusya'dan kimyasal provokasyon iddiası

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye'deki Beyaz Miğferler grubunun teröristler ile kimyasal silah kullanacakları yeni provokasyon amaçlı saldırılar hazırlamakta oldukları açıklamasını yaptı.

01 Kasım 2019 13:32 | Kategori: Dünya

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, kendilerini yardım kuruluşu olarak tanımlayan, ancak Suriye'deki terörist gruplarla işbirlikleri birçok defa belgelenmiş olan Beyaz Miğferler'in, sahneye yeni bir kimyasal saldırı oyunu koymaya hazırlandıkları uyarısında bulundu.

Zaharova haftalık basın toplantısında, "Suriye hükümetinin Birleşmiş Milletler'le düzenli olarak ilettiği bilgilere göre Beyaz Miğferler, Suriye'de teröristler ile birlikte yeni kimyasal provokasyonlar hazırlamaktalar” dedi ve ekledi: "Amaçlarıysa açık: bu ülkedeki barış sürecini sabote etmek istiyorlar”

Rus Dışişleri Sözcüsü ayrıca, ABD'nin Beyaz Miğferler'e 4.5 milyon dolar yardımda bulununacağına ilişkin haberlerin de kendilerinde ‘hayal kırıklığına’ neden olduğunu söyledi.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI