radyobir
radyobir

Rusya'dan sert yanıt!..

Rejim güçleri Rusya'nın hava saldırılarının yardımıyla Halep kentine yönelik operasyonlarını sürdürürken, ABD, Rus yönetimini tüm görüşmelerin sona ermesiyle tehdit etti. Rusya'dan ise bu tehdit ve şantaj politikasının kabul edilemez olduğu açıklaması geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, Rusya'da iki günlük 'insani mola' önerisinde bulundu.

29 Eylül 2016 07:47 | Güncelleme :29 Eylül 2016 12:03 | Kategori: Dünya

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya’nın ve Suriye’nin Halep’te düzenlediği bombardımanlar sona ermezse, Moskova'yla olan görüşmeleri kesme tehdidinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby'nin "Teröristler Rus kentlerine saldırabilir" sözlerine tepki göstererek "Tehdit politikasıyla bir yere varmak imkansız" dedi.

Ryabkov Sputnik'e yaptığı açıklamada, "Bu (Kerry'nin açıklamaları), ABD ve müşterilerinin lehine olacak kararları zorla kabul ettirmek amacıyla uygulanan bir tehdit ve şantaj politikası. Bu şekilde bir anlaşma ve istikrara ulaşmak imkansız" dedi ve "Bir atı su kenarına yönlendirebilirsiniz ama atı o suyu içmeye zorlayamazsınız. Bizim de kendi yaklaşımlarımız ve kendi prensiplerimiz var." diye konuştu.
Rusya ve ABD'nin Suriye'yle ilgili bir anlaşmaya varmasının, 'herkes için uygun olan bir denge ve eşitliğe ulaşma' gereksinimi nedeniyle uzun sürdüğünü belirten Ryabkov, "Şimdiyse bu anlaşma ABD tarafından sorgulanıyor. Bu, onların siyasi seçimi. bunlar Washington'daki savaş çığırtkanı grupların ve Rusya ile olan ikili ilişkilere daha fazla zarar vermek isteyenlerin pozisyonlarının güçlenmesinin bir yansıması" dedi. Ryabkov'a göre, ABD'nin Suriye ve Rusya karşıtı bir söylem benimsemesinin sebebi, anlaşmadaki yükümlülüklerinin pek çoğunu yerine getirmemiş olmaması.

"Bu, bizim için hiçbir zaman kabul edilebilir olmayan tek taraflı yaklaşımlar dayatmakla ilgili" diyen Ryabkov, "Bu durumun, Halep'teki durumla, halkın insani problemleriyle ya da orada her gün yaşanan trajediler hakkında duyulan kaygılarla ilgisi yok. Tüm bunlar salt politika ve jeopolitik" ifadelerini kullandı.

İNSANİ MOLA ÖNERİSİ

Suriye'nin Halep kentinde yedi günlük insani molalar verilmesi teklifini kabul edilemez bulduklarını çünkü bunun militanların yeniden bir araya gelmesine fırsat vereceğini söyleyen Ryabkov, insani yardımların ulaştırılması için Halep'te 48 saatlik çatışmasızlık dönemleri uygulanmasını önerdiklerini belirtti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI