radyobir
radyobir

Rusya'dan Ukrayna'ya askerleri zehirleme suçlaması

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ukrayna'yı Rus askerlerini zehirlemekle suçladı. Rusya, Zaporijya bölgesindeki bazı askerlerinin Ukrayna tarafından Temmuz ayında zehirlendiğini öne sürüyor.

21 Ağustos 2022 09:59 | Kategori: Avrupa

Ukrayna İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkiliyse iddialara, Rus askerlerinin kullanım süresi geçmiş konserve etleri yedikleri için zehirlenmiş olabileceklerini söyleyerek yanıt verdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, 31 Temmuz tarihinde çok sayıda askere yapılan testlerde botulinum B tipi zehirli madde tespit ettiklerini açıkladı.

Bakanlık açıklamasında, bunun bir kimyasal saldırı olduğuna dair tüm kanıtların ve test sonuçlarının hazırlandığını ve uluslararası kamuoyuna sunulacağını belirtti.

Açıklamada, kaç askerin zehirlendiği, mevcut durumlarının neler olduğu ve ne tür kanıtlar sunulacağına dair detay paylaşılmadı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Gerashchenko, Telegram hesabından konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Rusya’nın zehirlenmeye ilişkin detay paylaşmadığını bahsi geçen türden bir zehirlenmenin konserve etlerin bozulması sonucu sık karşılaşılan bir durum olduğunu söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI