radyobir
radyobir

Rusya'dan YPG açıklaması!..

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, şu anda tamamen Soçi'de düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin hazırlıklarına odaklandıklarını kaydedip terör örgütü PYD hariç diğer Kürt temsilcilere Soçi zirvesi için davetiye gönderildiğini söyledi. Zaharova, davetiye gönderildiği halde 'gelmeyeceğini' açıklayan gruplar için ise "Daveti kabul edip etmemek onların işi" diyerek tartışmalara noktayı koydu.

25 Ocak 2018 18:01 | Kategori: Dünya

Zaharova, Rusya'nın şu anda tamamen Soçi’de düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin hazırlıklarına odaklandıklarını kaydedip terör örgütü PYD hariç diğer Kürt temsilcilere davetiye gönderildiğini aktardı. Zaharova, davetiye gönderildiği halde tepki olarak 'gelmek istemiyoruz' benzeri açıklamalar yapan Kürt gruplara yönelik ise "Yanıtı artık onlarda aramak gerek. Davetiyeti kabul edip etmemek ve dolayısıyla bu formata (kongreye) aktif bir biçimde katılmayı kabul edip etmemek onların cevabını bulması gereken bir soru” dedi.

Daha önce bazı Kürt temsilciler, Rusya’yı, Türkiye’nin Afrin’e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’na ‘göz yummakla’ suçlayıp bu nedenle Soçi’deki kongreye katılmayacaklarını söylemişti.

"ÜLKEYİ BÖLMEYE ÇALIŞIYOR"

Sputnik'in aktardığı habere göre Zaharova, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Standford'daki konuşmasının ardından ABD'li askeri kaynakların yaptığı, Suriye'nin kuzeyinde Washington yönetiminde terör örgütü YPG'lilerden oluşan sınır güvenlik gücü kurulmasına ilişkin açıklamaları göz önünde bulundurulduğunda, ABD'nin yeni Suriye stratejisinin bu ülkenin bölünmesine yönelik olduğu görülüyor" dedi.

ABD'nin Suriye'deki askeri varlığını sürdürme planlarının çözüm çabalarına katkı sunmadığını belirten Zaharova, "ABD, Suriye'nin meşru olarak seçilmiş devlet başkanını iktidardan indirmeyi Suriye'deki amaçları arasında tutmaya devam ediyor. Washington'un bu egemen devletin topraklarındaki askeri varlığını kalıcı hale getirmek istediği açıklandı. Bu yaklaşımın uluslararası hukuka aykırı olduğuna ve soruna siyasi çözüm bulunmasına katkı sunmadığına eminiz" ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI