radyobir
radyobir

Rusya et alımını durduruyor!..

Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağından sonra iki ülke arasındaki gerilim sürüyor. Rus Interfax Haber Ajansı'nın geçtiği habere göre Rusya, Türkiye'den satın aldığı beyaz et alımını 1 Aralık itibari ile durduracağını açıkladı.

25 Kasım 2015 10:57 | Kategori: Ekonomi

Türkiye'nin Rusya'ya yaptığı önemli ihraç kalemlerinden birini de beyaz et oluşturuyor.

Geçtiğimiz yıl Rusya'ya 16 milyon dolarlık tavuk eti ihraç edildi. Bu rakamın, 2015 sonu itibari ile 23,5 milyon doları bulması bekleniyordu.

Türkiye ile Rusya arasında 700 milyon dolarlık ihracat pazarı bulunuyor ve tavuk ihracatının toplam pazardaki payı yüzde 2. 

RUSYA ET ALMAZSA FİYAT DÜŞER

RUSYA’nın Türkiye'den beyaz et alımını durduracağına yönelik iddialara ilk tepki Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan geldi. TKF Başkan Vekili Osman Yardımcı, Rusya’nın böyle bir karar alması halinde Rusya için ayrılan stokların iç pazarda eritilebileceğini söyledi.

İÇ PAZARDA ERİTİRİZ 

"Ruslar bizden et almazsa biz yeriz” diyen Yardımcı, "Böyle bir kararı panikle karşılamak doğru değil. Tabii ki ekonomik olarak eksiler olabilir. Ancak biz hızlı bir hareketle bu eti iç pazara naklederiz. Böylece vatandaşımız daha ucuza beyaz et yer” diye konuştu.

TEHDİT UNSURU OLMAZ

Rusya’nın beyaz et alımını durduracağına yönelik kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını kaydeden Yardımcı, "Rusyanın bu pazardaki oranı zannedersem yüzde 2. Bu da çok büyük bir rakam değil. Yani bunu tehdit unsuru gibi gösteremezler. Biz böyle bir kararı olgunlukla karşılarız” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI