radyobir
radyobir

Rusya ilk robot futbol milli takımını kuracak

Rusya'nın Tomsk Kontrol Sistemleri ve Radyo Elektronik Üniversitesi (TUSUR) uzmanları, ülkenin ilk antropomorfik robotlar futbol milli takımını kurma çalışmalarına başladı. Takımın, uluslararası robofutbol şampiyonasına katılması planlanıyor.

18 Kasım 2014 10:19 | Kategori: Dünya

Tusur Robot Teknolojisi ve Yapa Zeka Laboratuvarı Müdürü Yevgeniy Şandarov, RIA Novosti’ye demecinde, "Bu gerçek, halihazırda Rusya’da böyle bir takım yok. Bir buçuk hafta önce çalışmalara başladık. Takımda sahaya üç robot çıkıyor: kaleci ve iki forvet. Şu an itibariyle forvet ve kalecinin temel fonksiyonlarını hayata geçirmeye başardık” dedi.
Müdür, uzmanların robotlar arası dünya şampiyonası RoboCup için futbolcu üretiminde aktif olarak kullanılan robot teknolojisi platformunda çalıştığını anlattı. Tusur’da teknik göz, robotların sürdürülebilir hareketi, oyuncuların etkileşimi ve yönelimi alanlarındaki uygulamalı bilimsel sorunlar üzerinde çalışıldığını belirtti.
Şandarov, 2015 ilkbaharında futbol takımıyla RoboCup’ta KidSize ligine katılmayı planladıklarını ifade etti.
Tusur takımı daha önce Dünya Kupası’nın Japonya ayağında birinciliğe ulaşmıştı ve dünya turnuvası finalinin en iyi 10’u arasına girmişti. Tomsklu robot uzmanları, robotlar arası bilgisayar 3D-simülasyon futbol turnuvası ligine katılmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI