radyobir
radyobir

Rusya Kadirov'u yeniden aday gösterdi

Rusya'daki iktidar partisi 'Birleşik Rusya', Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadirov'u 19 Eylül'de yapılacak Çeçenistan'daki başkanlık seçimlerine aday gösterdi.

27 Haziran 2021 08:37 | Kategori: Avrupa

Birleşik Rusya Çeçenistan Bölge Sekreteri ve Çeçenistan Parlamentosu Başkanı Magomed Daudov yaptığı açıklamada, mevcut Başkan Ramzan Kadırov ile birlikte Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma Milletvekili Mogamed Zelimhanov’un aday olduğu kongrede yapılan gizli oylama sonucunda, Kadirov’un oybirliğiyle Çeçenistan başkanlığına aday gösterildiğini belirtti.

Birleşik Rusya Partisi Bölge Dairesi’nin başkent Grozni’de düzenlediği kongreye katılan Kadirov, "Bu seçimlere hep birlikte gideceğiz. Halk tarafından seçilmemiz halinde, görev süremiz boyunca elimizden geldiğince halkın refahı için çalışacağız. Gece ve gündüz demeden, Allah rızası için, halkımız için, vatanımızı kalkındırmak ve torunlarımızın bizimle gurur duymaları için, vatanımıza layık nesiller yetiştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Çeçen halkının birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yapan Kadirov, "Her şeyden önce toplumda birlik olmasını istiyorum, bugün Çeçen halkı tarihinde hiç olmadığı kadar birlik ve beraberlik içindedir. İktidar ve toplum arasında bölünme olmamalı, birbirlerini duymaları gerekir, aksi takdirde tüm çabalar boşa gidecektir. Halkın çağrılarına her zaman yanıt vermeye hazırız, halkımızın yardımına her zaman koşmaya hazırız ve halkımız bizi duyuyor, bu bizim en önemli zaferimizdir” dedi.  

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI